Miso
Gierst is erg populair in Afrika en Azië en wordt dankzij zijn nutritionele eigenschappen steeds meer in natuurlijke voeding gebruikt. De eigenschappen van gierst zijn onder meer een hoge bijdrage van energie, vitamines en mineralen. Daarnaast is het vet- en natriumarm en glutenvrij, waardoor het ideaal is voor mensen met coeliakie.
Gierst is erg populair in Afrika en Azië en wordt dankzij zijn nutritionele eigenschappen steeds meer in natuurlijke voeding gebruikt. De eigenschappen van gierst zijn onder meer een hoge bijdrage van energie, vitamines en mineralen. Daarnaast is het vet- en natriumarm en glutenvrij, waardoor het ideaal is voor mensen met coeliakie.
Filteren op
Sorteer op
Gierst is erg populair in Afrika en Azië en wordt dankzij zijn nutritionele eigenschappen steeds meer in natuurlijke voeding gebruikt. De eigenschappen van gierst zijn onder meer een hoge bijdrage van energie, vitamines en mineralen. Daarnaast is het vet- en natriumarm en glutenvrij, waardoor het ideaal is voor mensen met coeliakie.
Bij Naturitas vind je alle soorten gierst die je nodig hebt om heerlijke gezonde of veganistische recepten te bereiden: graangierst, gepelde gierst, gepofte gierst, gierstvlokken ...
Millet eigenschappen
Gierst is een veel geconsumeerde graansoort in Azië en Afrika die opvalt door zijn energetische waarde en hoog gehalte aan vitamine B, wat het immuunsysteem en de gezondheid van de huid versterkt. Het heeft ook verschillende mineralen, voornamelijk ijzer en magnesium. Daarnaast is een andere eigenschap van gierst dat het geen gluten bevat, waardoor het geschikt is voor mensen met coeliakie.
Vanwege zijn eigenschappen en verteerbaarheid is het een aanbevolen product voor iedereen die zich inzet voor natuurlijke voeding. Daarnaast is het innemen van gierst vooral aangewezen bij vermoeidheid en lichamelijke zwakte, tijdens zwangerschap of borstvoeding of in stressvolle situaties. Gierst voor atleten wordt ook sterk aanbevolen vanwege het hoge energiegehalte, evenals gierst om af te vallen, omdat het vetarm en vezelrijk is.
Gierst koken
Omdat het een zaadje is, vereist gierst een bereidingsproces dat vergelijkbaar is met rijst. Om gierst te koken, moet je hem een half uur koken en ervoor zorgen dat hij niet te gaar wordt, zodat hij niet drassig of aangekoekt blijft. Giet het dan gewoon af en je bent klaar om toe te voegen aan allerlei recepten met gierst . We kunnen het in veel gerechten gebruiken, van salades en wokgerechten tot gehaktballen en veganistische hamburgers, crèmes of zelfs soepen.
Tevreden klanten
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.