Tarwe
Tarwe is een gezonde graansoort die plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, foliumzuur en andere noodzakelijke voedingsstoffen in onze voeding levert. Bovendien bevat het weinig vet en natrium, dus het kan deel uitmaken van elk gezond dieet in al zijn verschillende varianten: witte tarwe, spelt, zemelen, bulgur, tarwekiemen ...
Tarwe is een gezonde graansoort die plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, foliumzuur en andere noodzakelijke voedingsstoffen in onze voeding levert. Bovendien bevat het weinig vet en natrium, dus het kan deel uitmaken van elk gezond dieet in al zijn verschillende varianten: witte tarwe, spelt, zemelen, bulgur, tarwekiemen ...
Filteren op
Sorteer op
Tarwe is een gezonde graansoort die plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, foliumzuur en andere noodzakelijke voedingsstoffen in onze voeding levert. Bovendien bevat het weinig vet en natrium, dus het kan deel uitmaken van elk gezond dieet in al zijn verschillende varianten: witte tarwe, spelt, zemelen, bulgur, tarwekiemen ...
Daarnaast zijn er voor mensen met coeliakie ook enkele soorten glutenvrije tarwe, zoals boekweit. Je hebt ze allemaal in Naturitas !
Belangrijkste soorten tarwe
De bekendste tarwesoort is de zogenaamde zachte tarwe of witte tarwe, die wordt gebruikt om de meeste bakkerij- en banketproducten van te maken. Daarom wordt het ook wel broodtarwe genoemd. In plaats daarvan wordt harde tarwe gebruikt om pasta te maken, waarvan het hogere glutengehalte het resistenter maakt.
Opties zoals spelt winnen geleidelijk aan terrein, een variëteit die veel ouder is dan zachte tarwe, meer spijsvertering en met meer voedingswaarde. Tarwekiemen , die worden gewonnen uit een deel van de tarwekorrel, worden ook steeds vaker geconsumeerd, meestal in de vorm van olie.
Een ander derivaat van tarwe is bulgur , dat wordt gemaakt door tarwekorrels te koken en zeer energiek is. Wanneer we de buitenste schil van de tarwekorrel malen, krijgen we de zemelen , die erg vezelrijk is en helpt bij het bestrijden van constipatie.
Glutenvrije tarwe voor coeliakiepatiënten
In het geval van mensen met coeliakie of glutenintolerantie zijn er enkele alternatieven zoals boekweit . Het is eigenlijk geen graansoort, maar het zaad van een andere plant dan tarwe, dat behalve glutenvrij ook rijk is aan vitamines en mineralen. Boekweitmeel wordt gebruikt om brood en andere banketbakkerswaren van te maken.
Tevreden klanten
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.