Erwtenproteïne Eco Vanille
-
Veilig betalen met:
Productwaarden
-
Veganistisch Bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong
-
Soja vrij Geeft afwezigheid van soja of derivaten aan, maar kan sporen bevatten
-
Gluten vrij Garandeert dat het glutengehalte van het eindproduct gelijk is aan of lager is dan 20 mg/kg
-
Lactose vrij Geeft de afwezigheid van lactose aan, maar kan sporen bevatten
-
BIO-ECO Biologische landbouwproductie, die het milieu respecteert en vrij is van pesticiden en transgenen
Omschrijving
Erwteneiwit Eco vanille uit Groene Tahr.
Eigenschappen en voordelen van Erwtenproteïne Eco Vanille
Biologisch erwteneiwit met vanillesmaak is een uitstekende bron van licht verteerbare veganistische voedingseiwitten, geschikt voor vrijwel elk type consument, omdat het kan worden ingenomen door mensen met allergieën of intoleranties voor tarwe, melk, eieren en soja. Vanwege het respectvolle en ecologische productieproces bevat het geen chemicaliën of enige vorm van kunstmatige toevoegingen.
Biologisch erwteneiwit met vanillesmaak bevat een aminozuurprofiel waardoor het vooral gunstig is voor mensen met een actieve levensstijl. Het is rijk aan de aminozuren lysine en arginine. Het essentiële aminozuur lysine is een voorloper van carnitine, het molecuul dat verantwoordelijk is voor het omzetten van vetzuren in energie en het helpen verlagen van het cholesterolgehalte. Het is ook bekend dat lysine helpt bij het absorberen van calcium en een belangrijke rol speelt bij de vorming van collageen, een eiwit dat huid, kraakbeen, pezen en botten vormt, en bij de goede werking van het immuunsysteem. Een tekort aan lysine is zeldzaam in een uitgebalanceerd mediterraan dieet, maar kan voorkomen in een onevenwichtig veganistisch dieet of bij topsporters. De hoge concentratie van het aminozuur arginine in dit eiwit is één van de redenen waarom het aantoonbaar effectief is voor de spieropbouw.
Organisch erwteneiwit met vanillesmaak is een geweldige bron van vertakte ketenaminozuren (BCAA's): leucine, isoleucine en valine, die voornamelijk op spierniveau worden geabsorbeerd en gemetaboliseerd. Ze zijn van groot belang voor atleten van alle niveaus en voor mensen die hun spiermassa willen behouden of vergroten.
Ons biologische erwteneiwit bevat van nature een hoog ijzergehalte, een kostbaar mineraal voor het lichaam vanwege zijn belangrijke functies. IJzer is nodig voor het transport van zuurstof en de regulatie van celgroei en differentiatie, naast vele andere activiteiten. Bepaalde fenolverbindingen worden ook in de samenstelling aangetroffen, met een reeks antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.
Er is aangetoond dat organische erwteneiwitten met vanillesmaak een gevoel van verzadiging gedurende langere tijd kunnen behouden, dankzij het vermogen om de niveaus van ghreline, het hongerhormoon, te verlagen. Erwteneiwit produceert peptiden die het ledigen van de maag en de afscheiding van ghreline vertragen.
Hoe neem je Erwtenproteïne Eco Vanille?
Voeg voor elke dosis van 30 g een groentedrank, melk, yoghurt of water naar smaak toe (ongeveer 200-300 ml).
Gebruik het als ingrediënt voor pannenkoeken, koekjes en taarten. Vanwege de neutraliteit van de smaak en de veelzijdige eigenschappen kan erwteneiwit met vanillesmaak in tal van bereidingen worden opgenomen, bijvoorbeeld:
● Groentedranken en smoothies
● Bestrooid met ontbijtgranen, yoghurt
● Als toevoeging aan chiapuddingen of bowls
● Energierepen van granen en/of zaden
● Groentenpastei
● Desserts
● Alle soorten bakwaren, als consistentieverbeteraar en vergroting van het volume en de versheid van de producten.
● Om elk veganistisch gerecht te verrijken
Belangrijk: vermijd het verbranden of te gaar koken van bereidingen die onze eiwitten bevatten, om optimaal van de voordelen ervan te kunnen profiteren.
Opslag condities
Duur maximaal 12 maanden in originele, gesloten verpakking. Bewaar op een koele plaats (bij voorkeur 5-15ºC), beschermd tegen direct licht. Onder droge omstandigheden (bij voorkeur RH 55-65%) en schoon.
Zodra de verpakking is geopend, sluit u deze hermetisch af en bewaart u deze opnieuw onder de beschreven omstandigheden om blootstelling aan omgevingsvochtigheid, het vasthouden van geuren en microbiële besmetting te voorkomen.
Samenstelling van Erwtenproteïne Eco Vanille
Biologisch erwteneiwit, natuurlijke biologische vanillesmaak
Per 100g:
Alanine (3,42 g), arginine (5,66 g), asparaginezuur (9,38 g), cysteïne (0,54 g), glutaminezuur (13,55 g), glycine (3,09 g), histidine (4,4 g), isoleucine (3,8 g ), Leucine (6,44 g), Lysine (6,05 g), Methionine (0,44 g), Fenylalanine (0 g), Proline (3, 44 g), Serine (3,84 g), Threonine (2,93 g), Tryptofaan (1,9 g ), Tyrosine (3,17 g), Valine (4,08 g)
Certificaat
ES-ECO-019-CT Landbouw EU/niet-EU
Voedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde372 kcal
-
Lipide vetten7.4 g
-
Verzadigde vetzuren2 g
-
Koolhydraten / koolhydraten4.8 g
-
Suikers0.2 g
-
Voedingsvezels4.1 g
-
Eiwit81 g
-
Zout0.1 g
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.