Tsukemonoki Augurkenpers 1,2 Ltr.
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Productwaarden
-
BPA FREE BPA-vrij product, bevat geen BPA - Bisphenol A.
Tsukemonoki Augurkenpers 1,2 Ltr. beoordelingen
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Omschrijving
Tsukemonoki Augurkenpers 1,2 Ltr. van Terrasana is een Japans hulpmiddel waarmee je op een zeer gemakkelijke, snelle en hygiënische manier thuis groenten en fruit kunt fermenteren. U kunt uw maaltijd dus binnen een paar uur verrijken!
Indicatie
Door je eten te fermenteren, verrijk je het en kun je het langer bewaren. Je kunt je eten binnen een paar uur een heerlijke en unieke smaak geven. Als het om groenten gaat, denk dan vooral aan harde groenten zoals bieten, kool, wortelen, uien en pompoen. Zachtere groenten, zoals komkommer, tomaat en spinazie, worden snel papperig, dus fermenteer ze maar kort. Het fruit kan ook goed gefermenteerd worden. Vooral perziken, pruimen, abrikozen en exotische vruchten zoals ananas en mango.
Regels voor fermentatie:
- Een langere fermentatietijd betekent over het algemeen sterkere, zuurdere smaken. Het fermentatieproces verloopt sneller als de temperatuur op of dicht bij kamertemperatuur ligt en de luchtvochtigheid hoog is.
- Zorg voor een goede hygiëne bij het gebruik van uw pekelpers en was uw handen grondig voor, tijdens en na het proces.
- Te weinig zout gebruiken kan producten minder krokant maken en kan in sommige gevallen ook onveilig zijn door de groei van verkeerde bacteriën.
Intake-modus
Het wordt aanbevolen om de gebruiksaanwijzing te volgen:
Stap 1 – Doe 400 g van je favoriete gesneden groente (of fruit) in de pekelpers.
Stap 2: Voeg 2 eetlepels genmai su, ume su of mirin toe.
Stap 3 – Voeg 1 theelepel kruiden toe (optioneel).
Stap 4: Giet 6-8 g zout op de groenten (2% van het gewicht van de groente).
Stap 5 – Wacht een paar uur:
- 1 uur voor een licht gefermenteerde smaak of een paar dagen voor een echt gefermenteerde smaak.
- 4 uur is altijd goed.
Stap 6 – Giet de groenten of fruit af en breng op smaak met bijvoorbeeld umeboshi, furikake of tahini.
Stap 7: Bewaar 3 dagen in de koelkast.
Opslag condities
Bewaar in een koele, droge plaats.
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.