Originele Komboecha Bio
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Productwaarden
-
Alcohol vrij bevat geen alcohol
-
BIO-ECO Biologische landbouwproductie, die het milieu respecteert en vrij is van pesticiden en transgenen
Omschrijving
Wie ging ons vertellen dat een drankje met duizenden jaren geschiedenis in de mode zou komen? Je hebt gelijk. Kombucha is onlangs opgenomen in onze lijst met gezonde opties als we denken aan een verfrissend drankje. Maar in tegenstelling tot andere heeft kombucha een gezonde plus, die snel terrein wint.
Indicatie
Maar wat is kombucha?
Het is een fusiondrank. Met andere woorden, het is een drankje dat de voordelen van thee combineert met de gezonde deugden van gefermenteerde dranken, en dat alles zonder alcohol, zodat alles positief is.
We moeten de oorsprong van kombucha zoeken in de bakermat van de thee, dat wil zeggen in China, toen ze onder de Han-dynastie, ongeveer 2000 jaar geleden, ontdekten dat thee gefermenteerd kon worden, waardoor een bruisende drank met een aangename smaak werd verkregen. In korte tijd werd deze duizend jaar oude frisdrank erg populair en beschouwden de keizers het als een levenselixer.
Nu, tegenwoordig, met alles wat we weten over probiotica, is die kwalificatie logisch, aangezien er steeds meer voordelen worden ontdekt over gefermenteerd voedsel en hoe ze ons helpen ons darm- en algemeen welzijn te verbeteren.
Hoe wordt kombucha bereid?
De grondstof om kombucha te maken is thee (Camellia sinensis) die wordt gefermenteerd met een mengsel van micro-organismen die een soort "schimmel" vormen die SCOBY wordt genoemd en sterk lijkt op de kefir-schimmel. Onder de vele micro-organismen die we in de SCOBY vinden, springen bacteriën zoals Komagataeibacter, Gluconobacter, Acetobacter eruit; Lactobacillus, Lactococcus en gisten zoals Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Kloeckera apiculata, Saccharomyces cerevisiae, Zygosaccharomyces bailii, Torulaspora delbrueckii en Brettanomyces bruxellensis.
Na deze eerste fermentatie wordt sap toegevoegd om het op smaak te brengen en laat het opnieuw fermenteren. Dankzij deze tweede gisting krijgt de drank aroma, smaak en zijn eigenaardige bubbels, waardoor het een gezonde, natuurlijke en zeer rijke frisdrank wordt.
Kombucha is een rijke en gezonde koolzuurhoudende drank dankzij de dubbele gisting.
Met natuurlijke vitamines.
Naast de antioxidanten in de thee en de probiotische werking van de micro-organismen die het fermenteren, verbergt kombucha nog een ander geheim.
En het is dat we met zoveel gisting genoeg tijd overlaten voor de kombucha-micro-organismen om vitamines te maken die de drank verrijken. Er wordt zelfs geschat dat een glas kombucha 1,5 mg vitamine B1, 16 mg vitamine B2, 1 mg vitamine B6 en 50 mg vitamine C bevat, naast polyfenolen, organische zuren en een klein deel eiwit.
Dus als je op zoek bent naar een verfrissende, voedzame, rijke en zeer gezonde drank, denk dan eens aan kombucha. Probeer het en je zult zien hoe je het leuk zult vinden!
Intake-modus
Niet schudden Voorzichtig openen. Naar smaak nemen
Opslag condities
Eenmaal geopend maximaal 7 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
Water, rietsuiker*, groene thee* (0,14%).
*Ingrediënten uit de biologische landbouw.
Voedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde8 kcal
-
Lipide vetten0.1 g
-
Verzadigde vetzuren0.1 g
-
Koolhydraten / koolhydraten1.82 g
-
Suikers1.8 g
-
Voedingsvezelsg
-
Eiwit0.06 g
-
Zout0.02 g
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.