Kombu Bio
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Productwaarden
-
Veganistisch Bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong
-
Gluten vrij Garandeert dat het glutengehalte van het eindproduct gelijk is aan of lager is dan 20 mg/kg
-
Geen toegevoegde suiker Er is geen suiker met zoetmakende eigenschappen aan het product toegevoegd.
-
Zonder gist Geeft de afwezigheid van gist of derivaten aan, maar kan sporen bevatten
-
Geen toegevoegd zout Er is geen natrium of zout aan het product toegevoegd.
-
BIO-ECO Biologische landbouwproductie, die het milieu respecteert en vrij is van pesticiden en transgenen
Omschrijving
Kombu is een smaakvol, jodiumrijk zeewier dat je kunt koken met rijst of bonen om meer smaak (umami) aan je gerecht te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.
Indicatie
Als je tijdens het koken kombu aan je gerecht toevoegt, krijgen de rijst en bonen extra smaak.
De Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen laurierblaadjes gebruiken.
Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, dat een koud klimaat heeft dat zeer bevorderlijk is voor de kombuteelt.
Kombu bevat van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g).
Hoewel kombu zelf een goed middel is, geldt er voor sommige groepen een bovengrens voor de dagelijkse inname.
Dit is de reden waarom kombu niet wordt gegeten, maar eerder wordt gebruikt bij het koken.
Goed om te weten:
- Natuur veganistisch
- Authentiek Japans zeewier
- Ze worden geleverd in handige strips
- Ze geven een extra smaak (umami) aan je gerecht
- Ze kunnen worden gekookt met rijst, bonen of groenten.
- Ze bevatten de hoogste hoeveelheid jodium van alle zeewieren (232,7 mg per 100 g)
- Ze worden geoogst op het koude Japanse eiland Hokkaido.
- Gemaakt in Japan
Intake-modus
Kook 1 of 1/2 reepje met rijst, groenten of peulvruchten voor extra umami. Verwijder de strip na het koken en gooi deze weg. Als je dashisoak wilt maken, laat je 1 reepje kombu en 2 stukjes shiitake in 1 liter water in de koelkast gedurende 4 tot 20 uur rusten.
Voorzorgsmaatregelen
Kan sporen bevatten van: Schaaldieren, vis en weekdieren.
Opslag condities
Na opening goed bewaren op een droge, donkere plaats bij kamertemperatuur (maximaal 20°C).
Ingrediënten
Kombu* (Japan).
* = biologische landbouw
(Voedingswaarden gelden voor 100 gram bereid product.)
Certificaat
NL-BIO-01Voedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde37 kcal
-
Lipide vetteng
-
Verzadigde vetzureng
-
Koolhydraten / koolhydraten2.4 g
-
Suikersg
-
Voedingsvezels9.4 g
-
Eiwit1.8 g
-
Zout0.53 g
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.