Melk kefir
Omschrijving
Yalacta-melkkefir wordt aanbevolen voor mensen met een trage spijsvertering en voor mensen die vaak moeilijk verteerbare melk hebben.
Intake-modus
Meng ferment in ½ kopje melk. Roer met een lepel om een homogene vloeistof te verkrijgen. Dek af, laat 15 minuten rusten en giet het gist in een glazen fles met schroefdop en hermetische sluiting en voeg beetje bij beetje de resterende liters melk toe. Sluit de fles hermetisch en schud gedurende 2 minuten om de hele bereiding te homogeniseren.
Draai de dop van de fles en laat de gisting 24 uur op kamertemperatuur (+ 18 / + 25 ° C) rijzen. De inhoud van de flessen wordt dikker en stolt. De fermentatie is voltooid. Schud de fles - de resulterende kefir heeft de vorm van een dikke melk.
Ingrediënten
Lactose, Lactococcus lactis, Leuconostoc mesentedamientos, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium, Kluyveromyces marxianus
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
3 Vragen
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.