Shiro Miso van rijstpasta en gefermenteerde sojabonen
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
-
Ik hou ervan!!! Het smaakt een beetje zoet, en ik doe het op bijna alles, en altijd zonder verwarming
¡¡¡ me encanta!!! Tiene un sabor un poco dulce, y se lo pongo a casi todo, y siempre sin calentar
Vertaald uit naturitas.es
Zie origineel -
Zeer goede miso zonder gluten, zeer verteerbaar en met een milde smaak
Muy buen miso sin nada de gluten muy digestivo y de sabor suave
Vertaald uit naturitas.es
Zie origineel
Shiro Miso van rijstpasta en gefermenteerde sojabonen beoordelingen
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Omschrijving
Miso met gerst bevordert onder meer de preventie van cholesterol en hoge bloeddruk .
Miso mugi wordt gemaakt met soja vermengd met gerst en wordt gekenmerkt door een zoete smaak , hoewel bij de bereiding ook zeezout wordt gebruikt.
De koji (Aspergillus oryzae) wordt eerst gemengd met de gerst en na fermentatie samengevoegd met de sojabonen.
Het productieproces is onderverdeeld in vier stappen: de eerste is de bereiding van de koji, vervolgens de bereiding van de sojabonen, het proces van het mengen van de koji met de sojabonen en ten slotte de fermentatie van de miso. Sojabonen worden bereid door te wassen en te weken. De grootte neemt 2,2 keer toe. Later worden ze gestoomd, afgekoeld en gemengd met de koji en zeezout. Het hele mengsel wordt vervolgens gemalen.
MIMASA mugi miso fermenteert 18 maanden volgens eeuwenoude traditionele methoden, in cederhouten vaten bij kamertemperatuur. Tijdens de fermentatie worden koji-enzymen en bacteriën geactiveerd en om oxidatie te voorkomen, worden zware stenen op de vaatjes geplaatst om het mengsel te vermalen en de miso-pasta uit de lucht te scheiden en de fermentatie te versnellen.
Alleen natuurlijke ingrediënten (niet-transgene soja, gerst, water, zeezout, aardappelzetmeel en koji-zaad) worden gebruikt voor de productie van MIMASA's mugi miso, waarvoor geen meststoffen of andere chemische producten zijn gebruikt.
Het resultaat is een product met een uniek aroma en kwaliteit, zeer rijk aan voedingsstoffen.
Intake-modus
Op traditionele wijze wordt het vooral als kruiderij ingenomen in soepen, patés, peulvruchten en granen. Meestal wordt het toegevoegd als we klaar zijn met het koken van een gerecht en we het vuur hebben uitgezet.
Daarna verdunnen we een kleine theelepel MIMASA mugi miso per portie in de soep of bouillon. We laten het een minuutje rusten en we kunnen serveren. Heerlijke patés kunnen ook worden bereid door ze te mengen met MIMASA's biologische tahini en water, of als topping in sauzen.
Houd er rekening mee dat het niet nodig is om zout toe te voegen aan MIMASA mugi miso, aangezien het al een smaakmaker is die zout bevat. Om deze reden kost het veel voor de MIMASA mugi miso om te bederven, maar als we op een warme plek wonen, is het beter om hem in de koelkast te zetten als de container eenmaal is geopend. Omdat het een ferment is, mag het niet worden gekookt, anders verliest het zijn eigenschappen.
Ingrediënten
Mix van rijst en gefermenteerde sojabonen.
Voedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde190 kcal
-
Lipide vetten5.1 g
-
Verzadigde vetzuren0.7 g
-
Koolhydraten / koolhydraten22.1 g
-
Suikers18.6 g
-
Voedingsvezels0 g
-
Eiwit10.9 g
-
Zout5.31 g
-
Natrium2.125 g
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.