appel pectine
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Omschrijving
Appelpectine wordt gebruikt als plantaardig geleermiddel om fruitjam en gelei te maken.
Indicatie
Pectines zijn natuurlijke polysacchariden die worden aangetroffen in de wanden van plantencellen. Ze zijn bijzonder gevoelig voor 3 factoren: PH (hoe hoger de zuurgraad, hoe sterker de gelering), suiker (van 10 tot 80%) en calcium (aanwezigheid van calciumionen in de melk).
Intake-modus
Het wordt aanbevolen om de pectine in koud water te dispergeren, eerst te mengen met de andere droge ingrediënten en met de turmix beetje bij beetje over de te gebruiken vloeistof te gieten. Het kan ook worden gedispergeerd in olie, suikersiropen, likeuren, enz.
Als we het beter willen oplossen, kunnen we het opwarmen tot 80-85º C. Hard water heeft meer kooktijd nodig Tijdens het koelen treedt gelering van pectine op door de werking van calcium in zuivelproducten. De uiteindelijke textuur wordt na 24 uur verkregen. Ongeveer 3 g pectine komt overeen met een vel gelatine
Het belangrijkste kenmerk is de helderheid en transparantie en het vermogen om vries- en dooiprocessen te weerstaan. De doses zijn 3% in koud water en 6 tot 8% in warm water.
Voorzorgsmaatregelen
Kan sporen van noten en sesam bevatten.
Opslag condities
Bewaar op een koele plaats (onder 18ºC), droog, beschermd tegen zonlicht en geïsoleerd van de grond.
Ingrediënten
Niet-geamideerde appelpectine.*
(*) Speciaal voor biologische recepten.
Voedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde239 kcal
-
Lipide vetten1 g
-
Verzadigde vetzuren1 g
-
Koolhydraten / koolhydraten25 g
-
Suikers25 g
-
Voedingsvezels65 g
-
Eiwit1 g
-
Zoutg
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
2 Vragen
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.