Gist
Gist is niet alleen essentieel voor het maken van bakkerij-, banket- en banketproducten van zogenaamd zuurdesem, maar sommige soorten gist zijn ook een gezond voedingssupplement met verrassende eigenschappen. Het is een fascinerend natuurproduct omdat het "leeft" en ook thuis heel gemakkelijk te bereiden is. Vind alle soorten gist die u wilt in Naturitas : natuurlijke gist, biergist, rode rijstgist, enz.
Gist is niet alleen essentieel voor het maken van bakkerij-, banket- en banketproducten van zogenaamd zuurdesem, maar sommige soorten gist zijn ook een gezond voedingssupplement met verrassende eigenschappen. Het is een fascinerend natuurproduct omdat het "leeft" en ook thuis heel gemakkelijk te bereiden is. Vind alle soorten gist die u wilt in Naturitas : natuurlijke gist, biergist, rode rijstgist, enz.
Filteren op
Sorteer op
Gist is niet alleen essentieel voor het maken van bakkerij-, banket- en banketproducten van zogenaamd zuurdesem, maar sommige soorten gist zijn ook een gezond voedingssupplement met verrassende eigenschappen. Het is een fascinerend natuurproduct omdat het "leeft" en ook thuis heel gemakkelijk te bereiden is. Vind alle soorten gist die u wilt in Naturitas : natuurlijke gist, biergist, rode rijstgist, enz.
Wat is gist
Gist is de naam van een familie van schimmels die in de bakkerij en banketbakkerij worden gebruikt voor de fermentatie van het deeg, om het te laten "groeien" en de gewenste textuur te krijgen. Bekend sinds de oudheid, maakt gist het mogelijk dat brood, koekjes en andere producten de juiste zachtheid en luchtigheid hebben voor consumptie. Daarom is het gebruik van gist essentieel in veel van dit soort recepten.
Soorten gist
De belangrijkste soorten gist zijn natuurlijke gist , ook wel "levende" gist genoemd, en chemische gist of bakpoeder. Het verschil is dat de eerste bestaat uit actieve schimmels die het deeg fermenteren en transformeren, terwijl de laatste een chemische stof is die de effecten van natuurlijke gist nabootst.
Van de soorten natuurlijke gist is zuurdesem of zuurdesem de bekendste. Het is een mengsel van water en bloem waaraan geen gist is toegevoegd, maar dat moet rusten totdat het zijn eigen gisten genereert. Het is de gist die wordt gebruikt om brood van te maken, daarom wordt het ook wel bakkersgist genoemd.
Vanwege hun eigenschappen zijn er gisten die dienen als voedingssupplementen, zoals biergist , dat erg voedzaam is, of rode rijstgist , die het cholesterol verlaagt.
Tevreden klanten
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.