- Categorieën van Oliën en kruiden
Kruiden
Specerijen zijn specerijen van plantaardige oorsprong die traditioneel werden gebruikt om voedsel in te bewaren. Er zijn verschillende soorten kruiden, verkregen uit de bladeren, zaden of schors van verschillende aromatische planten, met interessante gezonde eigenschappen en die een speciaal tintje geven aan uw recepten. Leer ze kennen!
Specerijen zijn specerijen van plantaardige oorsprong die traditioneel werden gebruikt om voedsel in te bewaren. Er zijn verschillende soorten kruiden, verkregen uit de bladeren, zaden of schors van verschillende aromatische planten, met interessante gezonde eigenschappen en die een speciaal tintje geven aan uw recepten. Leer ze kennen!
Filteren op
Sorteer op
441 producten
441 producten
441 producten
Specerijen zijn specerijen van plantaardige oorsprong die traditioneel werden gebruikt om voedsel in te bewaren. Er zijn verschillende soorten kruiden, verkregen uit de bladeren, zaden of schors van verschillende aromatische planten, met interessante gezonde eigenschappen en die een speciaal tintje geven aan uw recepten. Leer ze kennen!
Soorten kruiden
De verscheidenheid aan soorten kruiden is zo breed als de plantenwereld. Enerzijds hebben we de zoete kruiden , zoals kaneel, vanille of nootmuskaat, die veel gebruikt worden in de zoetwaren maar ook om enkele oriëntaals geïnspireerde gerechten te bereiden.
Pittige kruiden komen naar ons toe vanuit het Oosten, beginnend met peper (wit, zwart, cayennepeper, roze ...) en verder met paprika, chilipepers of chilipepers. Van hun kant voegen aromatische kruiden smaak toe aan gerechten en zijn ze in veel gevallen zoutvervangers. Ze omvatten zeer populaire kruiden zoals knoflook, peterselie, munt of mosterd, maar ook gezonde kruiden van meer exotische oorsprong zoals kurkuma of gember.
Minder bekend, maar ook veel gebruikt in de keuken, zijn bittere kruiden zoals sesam of kardemom, die vanwege hun sterke smaak met mate moeten worden gebruikt.
Kruidenmixen
Kruidenmixen zijn combinaties van kruiden en specerijen voor gebruik bij het koken, die in sommige landen erg populair zijn. De bekendste zijn curry (met peper, kurkuma, koriander en komijn) en garam masala (komijnpeper, koriander, kardemom, kruidnagel, laurierblad, kaneel, etc.). Chinese kruiden, Marokkaanse Ras El Hanout ... Voeg ze toe aan je recepten en je zult zien!
Tevreden klanten
4,70 / 5 - Uitstekend
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.