Bonen
Als er een betaalbaar 'superfood' is dat we dagelijks kunnen consumeren, dan zijn het ongetwijfeld peulvruchten. Deze producten zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor het lichaam.
Als er een betaalbaar 'superfood' is dat we dagelijks kunnen consumeren, dan zijn het ongetwijfeld peulvruchten. Deze producten zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor het lichaam.
Filteren op
Sorteer op
Als er een betaalbaar 'superfood' is dat we dagelijks kunnen consumeren, dan zijn het ongetwijfeld peulvruchten. Deze producten zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor het lichaam.
Daarnaast is er een grote variatie aan soorten peulvruchten: van de klassieke linzen, bonen en kikkererwten tot peulvruchten uit andere keukens met verrassende eigenschappen en smaken, zoals soja of azuki. Vind alles wat u nodig heeft om uw recepten te bereiden met uw favoriete peulvruchten!
Peulvruchten eigenschappen
Of het nu als hoofdgerecht of als bijgerecht is, experts raden aan om minstens drie keer per week peulvruchten te consumeren. Het is een zeer gezond en spijsverteringsmiddel, dat in elk dieet en elke leeftijd past. De eigenschappen van peulvruchten bevatten praktisch alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een juiste voeding: koolhydraten, plantaardige eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen.
Bovendien bevatten ze veel vezels die de gastro-intestinale doorvoer helpen reguleren en sommige soorten peulvruchten hebben ook interessante antioxiderende eigenschappen.
Soorten peulvruchten
De meest populaire soorten peulvruchten in onze keuken zijn die van mediterrane oorsprong, zoals linzen, bonen, kikkererwten of tuinbonen. Ze vormen de basis van veel recepten met peulvruchten zoals stoofschotels, salades, wokgerechten, hummus, crèmes ... Het zijn ook peulvruchten, hoewel we ze niet altijd als zodanig identificeren, erwten, lupinen en pinda's, die we ten onrechte beschouwen als noten.
Daarnaast hebben we tegenwoordig steeds gemakkelijker toegang tot andere soorten peulvruchten van exotische oorsprong met zeer gezonde eigenschappen. Bijvoorbeeld sojabonen , rijk aan essentiële vetzuren; azuki , dat cholesterol regelt; chia , gunstig om af te vallen en veroudering te voorkomen; of quinoa , die ondanks dat het niet bepaald een peulvrucht is, op dezelfde manier in veel gezonde gerechten kan worden gebruikt.
Tevreden klanten
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.