Gefermenteerde grijze keramische pot 3 L
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Omschrijving
Keramische fermentatiepot of kolf met een inhoud van 3 L, met twee halfronde stenen.
Indicatie
Pot speciaal ontworpen om de afvoer van fermentatiegassen mogelijk te maken en het binnendringen van lucht te voorkomen. Voor veilige en gemakkelijke thuisfermentatie van gefermenteerd voedsel zoals zuurkool, kimchee en andere augurken.
Alle soorten groenten kunnen worden gefermenteerd, dit is de pot die traditioneel bekend staat voor het maken van zuurkool. Thuis gefermenteerd voedsel maken zorgt ervoor dat we hoogwaardige, verse probiotica hebben die een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de gezondheid van onze microbiota en daarmee onze darmgezondheid.
Voor het maken van zuurkool zijn de koolboor en de mandoline met 3 bladen erg handig om de bereiding te vergemakkelijken. Met de grootte van deze pot kunnen een of twee middelgrote kolen (1,2-3 kg) worden gefermenteerd.
Hoe fermentatie plaatsvindt in de fermentatiepot
De fermentatiepot is ontworpen om de ideale omgeving te creëren voor anaërobe fermentatie. Deze fermentatie vindt plaats wanneer melkzuurbacteriën zich vermenigvuldigen door ze te voorzien van de ideale omgeving van vochtigheid, zoutgehalte en de afwezigheid van zuurstof. Dit wordt bereikt door de groenten erin te plaatsen met de pekel, aangedrukt met de steen die als een gewicht fungeert en voorkomt dat lucht tussen het voedsel blijft en tegelijkertijd voorkomt dat het naar de oppervlakte stijgt. Bij het sluiten van de pot komt het deksel in een gleuf of kanaal waar water in wordt gedaan. Dit systeem fungeert als een barrière tussen de binnen- en buitenkant van de pot en functioneert als een klep waardoor de fermentatiegassen (CO2) naar buiten kunnen ontsnappen zonder dat er lucht in de pot komt.
De fermentatiepot heeft twee handvatten om hem comfortabel te kunnen vervoeren en bevat twee keramische stenen om de groenten te persen en te persen zodra de pot is gevuld. Om laag voor laag op een effectieve en comfortabele manier te persen, is het aan te raden om een houten persbalk te gebruiken.
Deze fermentatiepot maakt gebruik van hetzelfde systeem als de Mortier Pilon fermentatiepotten, die verschillen in het materiaal dat in contact komt met het voedsel. Bij die van Mortier Pilon is het materiaal glas, terwijl deze fermentatiepot gemaakt is van keramiek zonder zware metalen. Beide potten brengen geen giftige stoffen over op voedsel.
- Giftig vrij keramiek.
- Hij heeft een inhoud van 3 liter.
- De gewichten of stenen die het bevat zijn keramiek.
- Niet vaatwasserbestendig.
- Hoogte Zonder deksel: 22,5 cm; Met deksel: 26,5 cm.
- Gewicht 3,4 kg.
- Doorsnee 19cm.
Intake-modus
- Voorafgaande reiniging: verwijder de resten van stof, vuil of eerdere gisting met veel water, zowel in de pot als in het deksel. Laat aan de lucht drogen. Het materiaal waaruit de pot en het deksel zijn gemaakt, maken een eenvoudige reiniging mogelijk, omdat het geen water opneemt, waardoor de ontwikkeling van micro-organismen op het oppervlak wordt voorkomen die de smaak van de augurken kunnen veranderen.
- Doe de groenten in de pot door op elke laag te drukken met behulp van een persstang, zorg ervoor dat ze bedekt zijn met de vloeistof van de groenten zelf en/of de vloeistof van de dekking, zodat er een ruimte van 4 tot 6 cm vrije hoogte overblijft.
- Leg de twee persstenen op de groenten en sluit af met de deksel.
- Doe water in de gleuf waar het deksel past, dat zal dienen als een afdichtingsbarrière. Vul zo vaak als nodig is, zodat het tijdens het fermentatieproces niet zonder water komt te zitten.
- Afhankelijk van het recept een bepaalde tijd laten fermenteren en als het proces klaar is, genieten van onze eigen augurken.
Samenstelling van Gefermenteerde grijze keramische pot 3 L
Keramiek
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
1 Vragen
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.