Zoete gierst
Bespaar met deze pakketten
-
Veilig betalen met:
Omschrijving
Gierst is een eenjarige graansoort met een kleine korrel. Er wordt aangenomen dat het inheems is in Afrika en later via India Azië is binnengekomen. Momenteel heeft het gebruik ervan, vanwege zijn nutritionele eigenschappen, zich verspreid naar Europa en wordt het geleidelijk geïntroduceerd in Amerika.
Indicatie
Het is een belangrijke energie- en eiwitbron en heeft een hoge voedingswaarde in vergelijking met de belangrijkste granen zoals tarwe, rijst en maïs.
Het heeft een hoog gehalte aan calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, zink, voedingsvezels, polyfenolen en eiwitten.
Het bevat geen gluten, ideaal voor mensen met een glutenintolerantie, het is licht verteerbaar.
Het is rijk aan micronutriënten zoals niacine, B-vitamines, vitamine B6 en foliumzuur.
Bevat aanzienlijke hoeveelheden essentiële aminozuren.
Intake-modus
Het wordt aanbevolen door te koken. 1 portie product voor 2 water. 20 tot 25 minuten op laag vuur. Eenmaal gekookt, kan het worden gebruikt als garnering, gemengd met salades of als ingrediënt in smoothies. Het kan ook tegelijkertijd worden gekookt met rijst, quinoa, linzen of ander voedsel waarvan tijd is niet minder dan 15 minuten.
Opslag condities
Bewaar op een koele, droge plaats, bij voorkeur uit zonlicht.
Ingrediënten
Zoete gierst * (100%).
(*) van biologische landbouw.
Certificaat
ES-ECO-023-MAVoedingswaarde tabel
-
Voor 100 g
-
Energetische waarde378 kcal
-
Lipide vetten4.2 g
-
Verzadigde vetzuren0.7 g
-
Koolhydraten / koolhydraten64.4 g
-
Suikers1 g
-
Voedingsvezels8.5 g
-
Eiwit11 g
-
Zout0.012 g
Specs
-
Er zijn nog geen vragen voor dit artikel.
Vragen en antwoorden
Stel vragen over dit artikel en krijg antwoorden van een grote Naturlovers community.
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.