- Categorieën
Azuki
De Azuki, ook wel Adzuki of aduki genoemd, is een rode peulvrucht uit en typisch voor oosterse landen. Concreet is het afkomstig uit de Himalaya, hoewel het later werd verbouwd in China en Japan, en het is nu de tweede meest geconsumeerde peulvrucht in Japan na sojabonen.
De Azuki, ook wel Adzuki of aduki genoemd, is een rode peulvrucht uit en typisch voor oosterse landen. Concreet is het afkomstig uit de Himalaya, hoewel het later werd verbouwd in China en Japan, en het is nu de tweede meest geconsumeerde peulvrucht in Japan na sojabonen.
Filteren op
Sorteer op
17 producten
17 producten
17 producten
De Azuki, ook wel Adzuki of aduki genoemd, is een rode peulvrucht uit en typisch voor oosterse landen. Concreet is het afkomstig uit de Himalaya, hoewel het later werd verbouwd in China en Japan, en het is nu de tweede meest geconsumeerde peulvrucht in Japan na sojabonen.
Deze peulvruchten zijn zeer veelzijdig in de keuken en worden gebruikt in een veelheid aan zoete, zoute, koude en warme gerechten. Azuki zijn vanwege hun bijzonder lichtzoete smaak aanwezig in veel recepten voor typische oosterse zoetigheden, als onderdeel van het deeg of als vulling. Ze kunnen ook worden gebruikt in stoofschotels, salades, in de vorm van paté, gebakken met de groenten die u het lekkerst vindt, enz.
Azuki-eigenschappen
- Rijk aan plantaardige eiwitten, net als andere peulvruchten, maar met een hoger percentage dan linzen.
- Ze bevatten alle essentiële aminozuren dankzij de hoge biologische waarde van hun eiwitten. Onder hen methionine, lysine en histidine, de laatste essentieel voor kinderen.
- Biedt een grote hoeveelheid vezels.
- Ze hebben een grote verscheidenheid aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, vitamine E en groep B-vitamines (behalve B12), evenals fosfor, kalium, foliumzuur en een goede hoeveelheid ijzer.
- Ze zijn een van de beste plantaardige bronnen van calcium die beschikbaar zijn, evenals antioxidanten, waarvan ze tot 29 verschillende soorten kunnen bevatten.
Voordelen van de Azuki
- Ze hebben een alkaliserende en diuretische werking, die de goede werking van de nieren en de blaas bevordert, acidose bestrijdt en de zuurgraad van het bloed reguleert.
- Verbetert de darmtransit en spijsvertering en zorgt voor de bacteriële flora of microbiota.
- Ze brengen de bloedsuikerspiegel en cholesterol in evenwicht, waardoor de bloedstroom verbetert.
- Ze dragen bij aan de ontgifting van de lever dankzij een mineraal genaamd molybdeen, dat in grote hoeveelheden aanwezig is.
- Helpt bij het afvallen, omdat ze een groot verzadigend effect hebben.
- Het wordt beschouwd als heilzaam tegen zwelling, gebruikt in gevallen van uitwendig ongemak of spijsverterings-, cardiovasculaire, musculoskeletale en zelfs huidaandoeningen.
- Ze dragen bij aan de hormonale regulatie dankzij fyto-oestrogenen, plantaardige stoffen die als oestrogenen in het lichaam kunnen werken.
- Ze verbeteren de botkwaliteit dankzij hun bijdrage van mineralen, essentieel voor de gezondheid en kracht van de botten.
Tevreden klanten
4,70 / 5 - Uitstekend
Gebaseerd op 68.370 beoordelingen
Als je het niet ziet, controleer dan de spam, het is mogelijk gemarkeerd als spam.